Ce faci cand n-ai ce face?

           Cioran ne invata ca a citi inseamna sa lasi pe altul sa trudeasca pentru tine si este cea mai gingasa forma de exploatare. Cu totii avem pasiuni care ne ocupa timpul liber (atat cat ne ramane) . Filmele si cartile cred ca ocupa totusi un loc important printre preocuparile multora dintre noi. Neavand mult timp alegem sa vedem un film. Cand vrem sa ne provocam imaginatia , citim.  Iar cand ramanem fara idei ne intrebam prietenii: ce ai mai vazut sau ce imi recomanzi sa citesc. Probabil asa ne alegem si anturajul . Pasiuni comune, idei diverse. Dar uneori vrei sa iesi din zona ta de comfort si sa incerci altceva just for fun. Cum ar fi sa cumperi carti de colorat pentru adulti si sa vezi daca mai stii sa colorezi fara sa depasesti conturul. Stiu ca suntem adulti dar cred ca putem regasi in noi ceva din energia copilariei si putin din fascinatia lucrurilor simple.

           E despre tot ce ne incanta zi de zi. Ce ne (mai) impresioneaza si ce ne provoaca emotie. E despre cartile citite, filmele vazute, locurile vizitate sau incercarile mai mult sau mai putin reusite de a fi creativi.

One thought on “Ce faci cand n-ai ce face?

  1. Unii mai au si alte preocupari in timpul liber. Cum ar fi sa se uite pe geam. Sau sa doarma. Sau sa mangaie pisica. Dar nici ideile tale nu-mi displac. Foarte tare.

    Like

Leave a comment